COYS

A Tottenham Hotspur csapattal kapcsolatos hírek, események. A játékosok szexuális szokásaitól az elnök új bentleyének újrafényezéséig minden.

Friss topikok

  • Egon bá: Jamon! Akkor ma este Örs??? Mert az nekünk jó! (2011.03.09. 09:24) Defoe háza eladó
  • Jamon Serrano: Szerintem Defoe jól mozgott, de megint nem használta az eszét a kapura lövésnél, csak egy kurva na... (2011.01.23. 16:12) Toons előzetes
  • Anderton: Csak érdekességképpen, amikor még volt időm honlapot szerkeszteni... tottenham.freeweb.hu/wallpap... (2011.01.17. 19:04) Manure összefoglaló
  • Anderton: Szevasztok! Egonnal most beszéltem, sajna családi elfoglaltság miatt nem tud jelen lenni, de telef... (2011.01.15. 11:24) Napi betevő videó
  • Jamon Serrano: @fishman: Köszönöm az elismerést. Négyszer (+1) volt szerencsém kijutni meccsre a WHL-en: Liverpoo... (2011.01.12. 16:51) London szurkolói térképe

Rafa meglepő véleménye Harry munkájáról

2010.11.17. 11:26 | Jamon Serrano | Szólj hozzá!

A pontos cím inkább így szólna: Rafa véleménye Harry meglepő munkájáról. Engem legalábbis meglepett, amit Van der Vaart nyilatkozott a The Sunnak:

Kezdte azzal a bátor kijelentéssel, hogy nem Mourinho a "Special One", hanem Redknapp. Szerinte a Madridnál töltött idő José szárnyai alatt unalmas volt. Harryt pont a nyugodt mentalitása teszi különlegessé a White Hart Lane-en. A középpályás bevallása szerint fromába lendült és újra szeret focizni.

"Harry egy különleges ember, emiatt is érzem ilyen hamar itthon magam a Spursnél, újra megtaláltam az utamat. Nincsenek végtelennek tűnő és unalmas taktikai értekzletek, mint Madridban voltak. Az öltözőben áll egy tábla, de Harry sosem használja, nem rajzol rá semmit. Minden baromi nyugis. Az öreg 20 perccel a bemelegítés előtt elmondja a kezdő 11-et és mindössze annyit mond nekem a meccs előtt: Ma a bal, vagy jobb oldalon játszol, tedd oda magad, élvezd a játékot és mutasd meg a szurkolóknak, mit tudsz. Ezután a védők megkapják az instrukciót, kiket fogjanak a szögleteknél, szabadrúgásoknál és ennyi.

Minden edzés elég visszafogott. Nem arról van szó, hogy nem csinálunk semmit, de közel járunk hozzá. Vegyük például Gareth Bale gólját a Blackburn ellen, amit az én szögletemből rúgott. Egy percet sem gyakoroltuk, mázli volt. Egy jó beadás volt és egy szép fejes, semmi több. Az Inter elleni győzelmünk volt a legszebb példája az improvizatív játéknak. Edzésen nem tudod gyakorolni azt a gólt, amit akkor rúgtam. Persze ehhez szükség van ilyen képességű játékosokra, akik a megfelelő helyen játszanak  és az öregnek mindig a legjobban válogatott csapatot kell pályára küldenie. De mindent összevetve igazából érezni kell a játékot és ezzel nagyon jól állok jelenleg a Spursnél. Megpróbálom a lehető legjobb gólpasszokat adni és olyan játékosok, mint pl. Bale berúgja ezeket. Ennyi a taktikánk.

Nem csak nekem volt régi vágyam a Premier Leagueben játszani, hanem a feleségemnek is. Odavan Angliért és Londonért, már évek óta beszéltünk róla, hogy milyen pompás lenne ebben az országban élni és játszani. Már gyerekkorom óta arról álmodtam, hogy itt legyek, ami végre teljesült és imádom az egészet."

 

A szerkeztőség annyit tenne hozzá a fentiekhez, hogy bár sokat hallottunk már Redknapp taktikai hiányosságairól ez azért kicsit súlyosnak hangzik. Tudjuk, hogy az öreg képes szarból is várat építeni, kevés edző képes jobban motiválni a játékosait, igazolásokban is verhetetlen, de azért ez a "Menjetek ki fiúk és rúgjatok egy gólt" taktika kicsit kilátástalan. Persze nem biztos, hogy ez valóban így is van és ott van azért pár asszisztens, például Kevin Bond, aki pótolhatja Harry hiányosságait. Az viszont tény, hogy ha a játékosok formában vannak, akkor bárkit legyőznek (pl. a regnáló BL-győztest), ha viszont nincsenek, akkor szenvednek a kisebb csapatok ellen, márpedig ilyenkor elengedhetetlen egy jól kifundált taktika.

Kiegészítés: Utóbb kiderült, ezt nem a The Sunnak nyilatkozta, hanem egy holland idióta lapnak, ahol olyan kérdések adtak keretet az interjúnak, miszerint meghágja-e bájos feleségét a meccsek előtt és hogy hogyan bírta ki a vb ideje alatt a cölibátust. Ennek tükrében Rafa sem vette túl komolyan a dolgot. A leghelyesebb az lenne, ha törölném ezt a bejegyzést úgy ahogy van, de túl sok munkám volt vele és lehet, hogy mégis igaz...

A bejegyzés trackback címe:

https://hotspur.blog.hu/api/trackback/id/tr532454487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása