COYS

A Tottenham Hotspur csapattal kapcsolatos hírek, események. A játékosok szexuális szokásaitól az elnök új bentleyének újrafényezéséig minden.

Friss topikok

  • Egon bá: Jamon! Akkor ma este Örs??? Mert az nekünk jó! (2011.03.09. 09:24) Defoe háza eladó
  • Jamon Serrano: Szerintem Defoe jól mozgott, de megint nem használta az eszét a kapura lövésnél, csak egy kurva na... (2011.01.23. 16:12) Toons előzetes
  • Anderton: Csak érdekességképpen, amikor még volt időm honlapot szerkeszteni... tottenham.freeweb.hu/wallpap... (2011.01.17. 19:04) Manure összefoglaló
  • Anderton: Szevasztok! Egonnal most beszéltem, sajna családi elfoglaltság miatt nem tud jelen lenni, de telef... (2011.01.15. 11:24) Napi betevő videó
  • Jamon Serrano: @fishman: Köszönöm az elismerést. Négyszer (+1) volt szerencsém kijutni meccsre a WHL-en: Liverpoo... (2011.01.12. 16:51) London szurkolói térképe

2. forduló - Hull City

2009.08.20. 14:18 | Jamon Serrano | Szólj hozzá!

Alant már kiörömködtem magam az első hely miatt, viedókat is letölthetitek, úgyhogy most sem sokat foglalkozom a meccs eseményeivel, inkább megint a játékosok külön teljesítményével.

 499

Gomes ezúttal negyedórát kapott a sorstól. Egy ártalmatlannak tűnő helyzetben, mikor elütötte a labdát, rosszul fogott talajt és sajnos le is kellett cserélni. Eddig még nem közölték, hogy mennyire súlyos a sérülése, vagy hogy mikor térhet vissza, de remélem semmi komoly, hiszen nála gyakran tűntek vészesnek a sérülések, de aztán a következő meccsen már semmi gond nem volt vele. Az őt pótló Cudicini nem túl szerencsésesn mutatkozott be. Hunt szabadrúgásánál megzavarta, hogy senki nem ért bele az ötösre berobbanó emberek közül. Nagy potya volt, én túlságosan nem hibáztatom érte.

Emellett túl sok dolga nem akadt, Geovanni fejesét viszont bravúrosan védte a második félidőben.

A meccs egyik legkellemesebb színfoltja Hutton volt. Egyrészt megnyugtató, hogy számít rá Redknapp, némi reményt adhat aziránt, hogy nem adják el az Evertonnak. Remek küzdő a srác, sosem félti magát (a már említett csúnya lábtörése ellenére sem), minden helyzetbe maximálisan veti bele magát, kiváló játékos egy ilyen ligában, főleg ilyen brusztolós csapatok ellen, mint a Hull, fizikailag kevesen gyűrik le. Emellett pedig jól kapcsolódott a támadásokba. Corluka hibája után pedig (még 2-1-nél) elképesztő nagyot mentett Hunt elől, aki ziccerben volt a 16-oson belül. Szép munka volt Alan, jár a hangszóró! Jó tudni, hogy ennyi jó játékos ücsörög a padon.

499

Corluka is jól végezte a dolgát. Az egyetlen hibáját már említettem, emellett nem volt rá panasz. Ismét bizonyította, hogy több poszton is bevethető. És még mindig csak 23 éves. Gondolom a hétvégi rangadón ismét a jobb oldalon lesz.

Bassong és Benny is hibátlanul tette a dolgát. Utóbbi most talán kevesebbet kalandozott a pályán, mint szokott, szigorúan a vonal mellet futkorászott.

A középpálya ismét úgy nyújtott megnyugatóan stabil és kiegyensúlyozott játékot, hogy túlságosan nem is volt feltűnő. Egyszerűen pontos passzokkal, gyors visszazárásokkal, gyors ütközésekkel nyerte meg a meccset. Az ellenfél edzője, Phil Brown is azt emelte ki a meccs után, hogy nem tudtak mit kezdeni ezzel a csapatrésszel. Lennon gyönyörűen ívelte Keane fejére a labdát a gól előtt, majd készítette le a labdát Defoe bombájához. Palacios teljesítményéről is ejtettem már szót, de érdemes még egyszer leírni, hogy angol pályafutása első gólját szerezte, amit idén meggyilkol öccsének ajánlott. Modric és Huddlestone jól szerepelt a bal oldalon. Nagy hiányossága a csapatnak egy biztos  és veszélyes szabadrúgáslövő (Bentley ugye padozik), de a következő meccsek valamelyikén biztosan várható egy ilyen találat.

Csatáraink teljesítménye végképp megsüvegelendő. Én már többször hőbörögtem Keane szerepeltetése miatt, de most nagyon rámcáfolt (nem véletlenül nem én vagyok a Spurs edzője). A mellékelt statisztikán látszik, mennyire jól bemozogta az egész térfelet, két rontott passz mellett 32 hibátlan és még két assziszt. Egyik legjobb meccse volt, mióta visszatért. Ismét a régi stílus, kapocs a csatár és a középpálya között és még egy gól is. Nekem sem tetszett Keane párosítása Defoeval, de úgy tűnik jól működik.

Defoe tényleg nem a levegőbe beszélt. Tele van energiával, jó formában van és látszik rajta, hogy benne van még jó pár gól. A statisztika jobb oldala őt mutatja. A felső részen a lövései (piros a kapu mellé ment lövés, fehér a gól), amit azért raktam most be, hogy lássuk a különbséget, hiszen vasárnap egyetlen próbálkozása volt, az is mellé ment. Az alsó részen pedig az látható, hogy mennyi sikeres szerelése volt még az ellenfél térfelén. Ennél hasznosabban nehéz játszani. Ritka nagy bombát eresztett el a meccs végén. Keménykedése a nála két fejjel nagyobb Turnerrel már-már cirkuszba illett, de azért nekem tetszett. Gyakran éri az a vád, hogy csak a kiscsapatok ellen rúg gólt, de most szerintem idén bizonyítja majd, hogy ez nem így van (pl. a hollandok ellen vágott dubla).

Bentley és Crouch most sem kapott sok időt. Utóbbinak jutott egy közeli fejes, ami akár be is akadhatott volna, kicsit pontosabb kivitlezeéssel.

499

Végül az ellenfélről annyit, hogy nem lepődnék meg, ha ők búcsúznának idén. Előző szezonban is csak a jó őszi idénykezdetük tartotta bent őket. A tavaly még jól játszó és Liverpool által környékezett Turner is halovány volt, főleg Defoe első gólja előtt, mikor csak asszisztált. Említsük meg, hogy e nem túl erős védelem tagja Michael Dawson bátyja is. A testvérháború elmaradt, így most sem tudtak egymás ellen páylára lépni.

A bejegyzés trackback címe:

https://hotspur.blog.hu/api/trackback/id/tr451325419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása