COYS

A Tottenham Hotspur csapattal kapcsolatos hírek, események. A játékosok szexuális szokásaitól az elnök új bentleyének újrafényezéséig minden.

Friss topikok

  • Egon bá: Jamon! Akkor ma este Örs??? Mert az nekünk jó! (2011.03.09. 09:24) Defoe háza eladó
  • Jamon Serrano: Szerintem Defoe jól mozgott, de megint nem használta az eszét a kapura lövésnél, csak egy kurva na... (2011.01.23. 16:12) Toons előzetes
  • Anderton: Csak érdekességképpen, amikor még volt időm honlapot szerkeszteni... tottenham.freeweb.hu/wallpap... (2011.01.17. 19:04) Manure összefoglaló
  • Anderton: Szevasztok! Egonnal most beszéltem, sajna családi elfoglaltság miatt nem tud jelen lenni, de telef... (2011.01.15. 11:24) Napi betevő videó
  • Jamon Serrano: @fishman: Köszönöm az elismerést. Négyszer (+1) volt szerencsém kijutni meccsre a WHL-en: Liverpoo... (2011.01.12. 16:51) London szurkolói térképe

Comolli, de milyen?

2010.11.28. 12:47 | Jamon Serrano | 1 komment

Damien Comolli visszatért az angol foci világába és nem máshová, mint a mai ellenfélhez, a Liverpoolhoz. 2005 és 2008 között a Spurs alkalmazásában állt sportigazgató címen, az épp távozó Frank Arnesen helyett, akit egyébként most rúgtak ki a Chelseatől. Mikor viszont Ramos alatt ingott a pad, Harry külön és nyíltan leszögezte, hogy csakis abban az esetben vállalja el a munkát, ha Comolli repül, mert ő nem akar egy koloncot sem a nyakán, egyedül akarja irányítani a klubot, és kizárólag az elnök felé akar elszámolással tartozni. Ennek megfelelően a franciát ki is rúgták, aki visszatért hazájába, korábbi munkahelyére, a Saint-Étienne-hez. Neki köszönhetően, vagy sem, de a francia kiscsapat elég jól muzsikált mostanában.

Ami miatt most említést teszek róla, az az, hogy nem elég, hogy visszatért Angliába, de még a száját is kinyitotta. Egyszerűen kisajátította magának a Spurs mostani sikerét, mondván, az ő igazolásai érettek most egy sikeres csapattá. Ezzel sokan vitatkoznak (én magam is), de valaki elhiszi neki, amit mond. Ha a tényeket vesszük, akkor valóban érdekes a lista, ami az ő ideje alatt állt össze: Bale, Hutton, Boateng, Dos Santos, Taarabt, Kaboul, Bent, Pav, Modric, Benny, Gomes, Bentley, Corluka és Berbatov. Utóbbi körül csapta a legnagyobb hírverést, hatalmas önreklám folyt körülötte, de utóbb kiderült, Arnesennek köszönhető a transzfer, az pedig, hogy 30 milliót kicsikartunk érte a Manure-tól, az Levy zsenialaitását mutatja. Utólag azt állítják, hogy az egyetlen, igazán Comolli nevéhez fűzhető igazolás pont Benny volt, akivel - korábban olvashattuk - nem túl jó viszonyt ápolt.

Comolli (jobbra) Daniel Levy elnökkel

Én már csak azért sem kedvelem a fickót, mert pont az ő ideje alatt váltunk nevetségessé azzal, hogy minden átigazolási időszakban Mongólia GDP-jének háromszorosát költöttük, majd féláron adtuk el a játékosokat. Csak Redknapp irányításával jött el az ésszerűbb, posztra igazolás ideje (a négy jobbhátvéd esete ez alól kivétel). Sokan azt hozzák fel a rovására, hogy úgy szabadult meg Berbatovtól és Keanetől, hogy nem igazolt a helyükre hasonló kvalitást. Már Martin Jol is nagyon sokat panaszkodott Comollira, jöttek-mentek a játékosok, úgy igazolt a francia, hogy Jol véleményét meg sem kérdezte. Jol távozásában nagy szerepe volt Comollinak.

Ám ezúttal Harry sem hagyta szó nélkül Comolli baromságait (konkrétan kiröhögte): "Persze, hogy ő az igazi sikerkovács, - élcelődött az öreg - minden a legnagyobb rendben volt, mikor idejöttem, minden nagyszerűen működött." De Arsene Wenger sincs túl jó véleménnyel honfitársáról, aki 2004 és 2005 között dolgozott az ágyúsoknak játékosmegfigyelőként. Ha Wenger egy év után kirúgta, az nem jelent túl jót, mert bár Arsene nem a legjobb jellem, de ha valamihez, akkor a fiatal játékosok felfedezéséhez nagyon ért.

Ami most mégis meggyőzhette a liverpooliakat, az Comolli hatalmas megfigyelői hálózata lehet, ami főleg Franciaországot, de a világ más tájait is lefedi. Szimpátiámat tovább erősítette azzal, hogy a Spurs amerikában dolgozó scoutját is magával csábította a Merseyside-ra. Mindenesetre Roy Hodgson nem fogadta tárt karokkal és sietett leszögezni, hogy az övé lesz az utolsó szó minden igazolás esetében.

A bejegyzés trackback címe:

https://hotspur.blog.hu/api/trackback/id/tr782478629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anderton 2010.11.28. 20:09:42

Igazi faszfej ez a Comolli!
süti beállítások módosítása