COYS

A Tottenham Hotspur csapattal kapcsolatos hírek, események. A játékosok szexuális szokásaitól az elnök új bentleyének újrafényezéséig minden.

Friss topikok

  • Egon bá: Jamon! Akkor ma este Örs??? Mert az nekünk jó! (2011.03.09. 09:24) Defoe háza eladó
  • Jamon Serrano: Szerintem Defoe jól mozgott, de megint nem használta az eszét a kapura lövésnél, csak egy kurva na... (2011.01.23. 16:12) Toons előzetes
  • Anderton: Csak érdekességképpen, amikor még volt időm honlapot szerkeszteni... tottenham.freeweb.hu/wallpap... (2011.01.17. 19:04) Manure összefoglaló
  • Anderton: Szevasztok! Egonnal most beszéltem, sajna családi elfoglaltság miatt nem tud jelen lenni, de telef... (2011.01.15. 11:24) Napi betevő videó
  • Jamon Serrano: @fishman: Köszönöm az elismerést. Négyszer (+1) volt szerencsém kijutni meccsre a WHL-en: Liverpoo... (2011.01.12. 16:51) London szurkolói térképe

Stadionépítési tervek

2010.11.27. 16:01 | Jamon Serrano | Szólj hozzá!

Ígéretemhez híven nem veszem el mások kenyerét és foglalkozom azokkal a hírekkel, amik a másik magyar spursoldalon megjelennek, de most mégis szükségesnek érzem, hogy egy kis kiigazítással éljek ehhez a bejegyzéshez.

Az utóbbi két hétben felgyorsultak az események a stadionépítési tervek körül. A lökést az adta meg, hogy komollyá vált a vezérkar érdeklődése a Londoni Olimpiai Stadion igénybevételére. Eleinte nem vettem komolyan, de egyre inkább úgy tűnik, hogy anyagilag sokkal jobban megérné Stratfordba költözni. Márpedig ha ez így van, akkor nem számíthatunk arra, hogy Daniel Levy elnök nem emellett tör maj lándzsát. A költözést valószínűsítő tényezők közé tartozik még a már egy korábbi posztban említett AEG társulása, ami túl komoly tényező a szórakoztató-iparban ahhoz, hogy csak úgy szórakozzunk velük és blöffölgessünk a kárukra.

(A képek mindegyike az új stadiont és környékét ábrázolja. Nem volt szívem egyiket sem kihagyni.)

Viszont a maradás melletti érvek köre hálistennek két nappal ezelőtt bővült. Egy hatalmas kő gördült el a Northumberland Fejlesztési Projekt néven futó beruházás útjából, mivel London főpolgármestere, Boris Johnson jóváhgyta a haringey-i önkormányzat engedélyét a kivitelezésre. Ez pedig azt jelenti, hogy innentől már csakis a klubon és anyagi körülményein múlik, hogy mikor vág bele az építkezésbe. Levy viszont úgy tűnik tovább feszíti a húrt az olimpiai stadion bérlésének "rémével" és teszi mindezt azért, hogy állami támogatáshoz jusson. Jogosan kaphatja fel mindenki a fejét erre, hiszen mi köze van az államnak mindehhez, mire föl adnának közpénzt egy magánkézben lévő futballcsapat fejlesztésére, ám tudván, hogy mekkora lendületet adhat Tottenhamnek, mint városrésznek ez az égesz, akkor már más a helyzet. Akik már jártak a stadionnál, azok pontosan tudják, hogy (londoni szinten) mennyire elmaradott és rossz környéke ez a fővárosnak, így a stadion körül épített létesítmények, azok építése komoly fejlődést hozhat magával. A klub anyagi helyzete stabil, de a 450 millió fontba kerülő beruházás neki is nagy falat. Jelen gazdasági helyzetben sajnos szinte kizárt az állami támogatás, holott (és ahogy erre a Spursnél most sokan hivatkoznak) mind az Emirates, mind a Wembley építésénél komoly támogatást kaptak a beruházók.

Itt tartunk most, vagyis az elnök (aki már sokszor bizonyította, mennyire ért a munkájához és mennyire jó üzletember) az állami támogatás megzserzéséért harcol. Abban pedig csak reménykedhetünk, hogy nem dönt mégis a Stratfordba költözés mellett és nem hagyja el 111 év után a White Hart Lanet és Tottenhamet.

A szurkolók reakciója sem maradt el. A kezdeti lendület kissé alábbhagyott, de kezdeményezések születtek a költözés elleni tiltakozásra. Ennek egyik formája, hogy a Chelsea elleni bajnokin, december 12-én sárga színű felsőben ülnek majd azok a szurkolók, akik nemtetszésüket akarják kifejezni a költözés iránt. Nem tudom, mennyire lesz egységes az akció, szerintem nem lesz teljesen sárga a stadion lelátója, sőt, de azért kíváncsi vagyok.

Másik formája egy honlap, a Tottenham postcode-járól, vagyis irányítószámáról elnevezett "We are N17". Itt találtok friss híreket az ügyről, valamint aláírhattok egy petíciót itt, ha ti is tiltakozni szeretnétek.

A legvérmesebb szurkolók fejében az is megfordult, hogy ha a klub megy, akkor ők megalapítják az AFC Tottenhamet, mint szurkolói klubot, amit felruháznak a történelmi hagyományok öröklésével. Nem ők lennének az elsők, akik így tesznek, hiszen így született meg 2002-ben az AFC Wimbledon is, miután a klub átköltözött Milton Keynesbe, vagy említhetjük az FC Unitedet is, akik a Man Utd amerikai tulajdonosváltásakor alapították meg csapatukat és egyébként idén bejutottak az FA-kupa 2. fordulójába, most pedig épp egy góllal vezetnek a félidőben Brightonban, így akár mi is összekerülhetünk velük a 3. fordulóban. (Ha már itt tartunk, holnap sorsolás, ne feledjétek.)

A lényeg, hogy a másik spurs-site (amit amúgy csak ajánlani tudok - bár fölösleges, mert mindenki ismeri) bejegyzése téves, szó sincs a WHL kibővítéséről. Ha az építkezés beindul, egy új stadiont építenek a helyén az alábbi fázisokban:

A bejegyzés trackback címe:

https://hotspur.blog.hu/api/trackback/id/tr802476998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása