COYS

A Tottenham Hotspur csapattal kapcsolatos hírek, események. A játékosok szexuális szokásaitól az elnök új bentleyének újrafényezéséig minden.

Friss topikok

  • Egon bá: Jamon! Akkor ma este Örs??? Mert az nekünk jó! (2011.03.09. 09:24) Defoe háza eladó
  • Jamon Serrano: Szerintem Defoe jól mozgott, de megint nem használta az eszét a kapura lövésnél, csak egy kurva na... (2011.01.23. 16:12) Toons előzetes
  • Anderton: Csak érdekességképpen, amikor még volt időm honlapot szerkeszteni... tottenham.freeweb.hu/wallpap... (2011.01.17. 19:04) Manure összefoglaló
  • Anderton: Szevasztok! Egonnal most beszéltem, sajna családi elfoglaltság miatt nem tud jelen lenni, de telef... (2011.01.15. 11:24) Napi betevő videó
  • Jamon Serrano: @fishman: Köszönöm az elismerést. Négyszer (+1) volt szerencsém kijutni meccsre a WHL-en: Liverpoo... (2011.01.12. 16:51) London szurkolói térképe

1.forduló - Liverpool

2009.08.18. 13:30 | Jamon Serrano | Szólj hozzá!

A tavaly nyári örömittas előszezon után nehezen felejthető pofon jött. Ezért is volt mindenki sokkal visszafogottabb a szezonkezdet előtt. Míg tavaly ilyenkor a két gólgyáros elvesztése ellenére is az első négyről beszéltek (a Celtic-Dortmund-Roma trio elleni 10-0-ás mutató után), idén már az 5-6. hely a cél. Az idei Celtic elleni vereség a barátságos felkészülési meccseken prodkutált 34 meccses, 4 éve tartó veretlenségi sorozatot szakított meg, de én nem bánom, ha ezúttal jobban rajtolunk. Ez meg is történt, hiszen már most több pontot szereztünk, mint az előző szezonban 8 meccs alatt.

Kisebb pánik tört ki, mikor egy hónapja közölték, a stabilnak hitt középső védő poszton krónikus hiány lépett fel. Woodgate-et újra a régi sérvével műtötték (csoda, hogy az előző szezonban nem), Dawsonnak az achilleszével vannak gondjai, King pedig köztudottan egy 80 éves vietnámi hadirokkant térdével rendelkezik. Később a sérültlistára felírta magát Bale (porckorong-sérülés a térdében) és Jenas (vádlihúzódás) is. Pótlásként érkezett Bassong, aki a lehető legjobban debütált.

A meccs eseményeinek részletezésével nem foglalkozom sokat. Inkább töltsétek le az összefoglalót elemzésekkel, edzői és játékosnyilatkozatokkal innen (angol nyelvű, a BBC Match of the Day műsorából kivágva, a minőségen pedig legközelebb próbálok majd javítani):

www.megaupload.com/

Inkább a játékosok egyéni teljesítményét fgolalom össze röviden:

Gomesnek az első félidőben nem sok dolga akadt. A Pool az egész meccsen háromszor  találta el a kaput, úgyhogy nagyon nem kellett bravúrokat bemutatnia. A büntetőt ennél jobban nem lehetett rúgni, ezért nem okolható, viszont annak okozásáért talán már jobban. Nem a legjobb ütemben ugrott Johnson elé. Remélem, idén nem kerül semmilyen gödörbe és kiegyensúlyozottab szezonja lesz (bár Cudicinivel sem lennénk sokkal gyengébbek).

Corluka az egyik legjobb volt. Szokásos lomha mozgás, lajhárfutás, de mégis mindig ott volt, ahol kellett. Támadásépítésben ezúttal kevesebbet vállalt, ritkábban játszottak össze Lennonnal, a jobb oldali támadás halványabb volt a szokottnál.

A gyenge térde és emiatt kevesebbet végzett edzésmunka ellenére Harry elég bátran épít Kingre és bizony nagyon jól is teszi, hogy a klub ikonját játszatja, amikor csak lehet. Ezúttal a belső védelem jobb oldalán kapott helyet, a megszokott bal helyett, mivel oda most a bal lábas Bassong jutott.

Nagy kérdés volt Bassong szereplése. Eleve nem volt biztos, hogy nevezhető, hiszen tavasszal az utolsó előtti mecssen 2 mérkőzéses eltiltást kapott, amiből egyet még akkor letöltött, viszont az igazolása (pontosabban annak bejegyzése az FA-nél) a Newcastle első bajnoki meccse után trötént meg, ezért mégis kifuthatott vasárnap. A másik kérdés az volt, hogy fognak működni Kinggel a tengelyben, de erre sem volt panasz. King külön nyilatkozott, mennyire elégedett volt vele, milyen jól mozgott, Bassong pedig már a meccs előtt arról beszélt, hogy azért is igazolt ide (meg persze a rakás pénz miatt), hogy tanulhasson Ledleytől és Woodytól. A meccsen egyszer rúgott (vagyis fejelt) kapura, de az három pontot jelentett. Összesen 3 sikeres szerelése nem túl beszédes, de mindenképp elégedettek lehetünk és nyugodtak is a jövőre nézve.

Régebben nem kedveltem Assou-Ekottot. Kissé arrogáns, nem túl intelligens és elég ritkán kedves a szurkolókkal (autogram, fotó, stb.). A kutyafejű kameruni elég pocsékul kezdte karrierjét Tottenhamben, majd annyira feljavult, hogy kiszorította Balet a kezdőből és mára a legjobb balhátvédek között van a ligában. Microphone-head Disco-Benny rendesen eltalálta Hudds lepattanó szabadrúgását, Reinának esélye sem volt. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy egy (de akár kettő) tizenegyest is befújhatott volna a spori ellene, de hálistennek nem tette. Azért is szerencse, mert a Voronyin-esetnél második sárga lapját kapta volna.

 

Már említettem, hogy Lennon nem alakított nagyot. Keveset találkozott a labdával, pedig Insua átjátszása nem tűnt lehetetlen küldetésnek, de láthatóan készültek belőle és nem sok teret hagytak neki.

A meccs egyértelműen legjobb embere Palacios volt. Jó tudni, hogy megtaláltuk végre Carrick pótlását erre a posztra. Zokora hiánya csak akkor tűnne fel, ha Wilson megsérülne, de kemény gyerek és nem fog. Korábban kritizálták, hogy átadási képességei nem ütik meg a színvonalat, de ma ezzel sem volt túl sok gond. Amikor pedig húszról majdnem lerúgta Reina kézfejét egy atomvillanásos lökettel olyan pillanat volt, amit Zokora 3 év alatt egyszer sem produkált.

Jenas sérülése után ment a találgatás, hogy Modric behúzódik középre és O'hara kezd a szélen, de Harry láthatóan nem meri játszatni Lukát a darálóban (pedig egy csatár mögött visszavontan sokra lenne képes, a szerk.), így került Huddelstone a kezdőbe. Tom örök ígéret, de az a gyanúm, sajnos az is marad. Fizikálisan a PL-re született, olyan 50 m-es labdákat ad, amit Glenn Hoddle óta senki, brutálisan nagy gólokra képes, de mégis iszonyatosan lassú és annak ellenére, hogy a védelemben is sokszor felbukkant, szerintem nem alkalmas erre a feladatra. Remélem holnap a Hull ellen rámcáfol.

Modric nem élete legjobb formájában játszott, de így is adott egy gólpasszt, olyan labdákat Keanenek, amiket az emberiség elleni bűntett volt kihagyni és jól tartotta meg és vitte át a középpályán a labdákat.

Keane úgy gondolom, az elvárásoknak megfelően szerepelt. Szarul. Látszik rajta, hogy Liverpoolban maradt az önbizalma és minden olyan képessége, amiért kedvenc volt másfél éve. Egyértelmű, hogy a múltja miatt van a kezdőben és hogy hiba volt kapitánynak megtenni rögtön a visszatérése után, mert most Harry bajban van, hogy kihagyja-e csk-ját a kezdőből. De nagyon remélem, hogy lassan megteszi.

Defoe már a szezon végén elmondta, hogy alig várja az augusztusi rajtot, mivel egész tavasszal sérült volt, pihenten mehetett nyaralni, így végképp tele volt energiával, a válogatottban hintett két gólja pedig jelezte, milyen jó formában van. Kicsit meglepőa statisztikája, miszerint a kapura teljesen veszélytelen volt, egyszer fejelt Modric szögletéből, akkor is mellé. Azt már megszoghattunk, hogy annyit van lesen, mint Inzaghi, de ha meccsenként egyszer meg tud lógni, akkor már nincs gond vele. Harry sokat vár tőle idén (min. 20 gól), nem hiába igazolta le háromszor is (West Ham, Portsmouth, Spurs). Úgy legyen!

A cseréktől ezúttal nem sokat kaptunk. Pavlyuchenko perceket kapott, pedig szerintem neki kellene kezdenie Defoeval (Pav eddigi statisztikája a Pool ellen 3 meccs 3 gól volt). Ezzel persze lehet vitatkozni, főleg hogy Crouch milyen jól dolgozott együtt vele pócmucban, de ő sem sokat alkotott vasárnap. O'hara oharásan tette a dolgát, különösebb hiba, vagy pompa nélkül.

 

Végül a Liverpoolról annyit, hogy láthatóan formán kívül vannak, Torres nem pihent eleget a Konföderációs Kupa miatt, Babel ugyanolyan gyenge, mint régen, Gerrard sem villogott, Carregher és Skrtel pedig megtették a szívességet, hogy még a meccs elején hatástalanították egymást. Bár az öreg Jamie ezúttal nem volt jó hozzánk és nem fejelt egy öngólt. Egyedül Johnson tűnt jónak, főleg a 11-es miatt. Ennek eredményeképp nem is baj, hogy egy álmosabb Liverpollal kezdtük a szezont, de mégsem von le semmit a csapat érdeméből. Megérdemeltük, még ha be is lehetett volna fújni még egy tizenegyest. Szép munka volt.

A bejegyzés trackback címe:

https://hotspur.blog.hu/api/trackback/id/tr311319438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása