COYS

A Tottenham Hotspur csapattal kapcsolatos hírek, események. A játékosok szexuális szokásaitól az elnök új bentleyének újrafényezéséig minden.

Friss topikok

  • Egon bá: Jamon! Akkor ma este Örs??? Mert az nekünk jó! (2011.03.09. 09:24) Defoe háza eladó
  • Jamon Serrano: Szerintem Defoe jól mozgott, de megint nem használta az eszét a kapura lövésnél, csak egy kurva na... (2011.01.23. 16:12) Toons előzetes
  • Anderton: Csak érdekességképpen, amikor még volt időm honlapot szerkeszteni... tottenham.freeweb.hu/wallpap... (2011.01.17. 19:04) Manure összefoglaló
  • Anderton: Szevasztok! Egonnal most beszéltem, sajna családi elfoglaltság miatt nem tud jelen lenni, de telef... (2011.01.15. 11:24) Napi betevő videó
  • Jamon Serrano: @fishman: Köszönöm az elismerést. Négyszer (+1) volt szerencsém kijutni meccsre a WHL-en: Liverpoo... (2011.01.12. 16:51) London szurkolói térképe

Defoe háza eladó

2011.01.23. 22:41 | Jamon Serrano | 4 komment

Néhány szurkolónál hatalmas riadalmat keltett, hogy Jermain Defoe eladásra kínálja szerény hajlékát. Erre általában akkor kerül sor, ha egy játékos eligazol, de ezúttal hálistennek nem erről van szó, a csatár nem megy sehová, marad a Spursnél. Ha valakinek kedve van, akkor sétáljon be a legközelebbi bankba, vegyen fel egy (kizárólag svájci frank alapú) hitelt 3 750 000 font, azaz mai árfolyamon 1 207 392 797 forint összegben és hívja az ügynökség oldalán látható számot. Képeket és infót itt találhattok. A látottakból leszűrhetjük, hogy Defoe egyik napról a másikra él, élére állítja a garast és kenyérre is alig futja. Továbbá a TV-je akkora, mint nálunk egy autósmozi, szereti a csupasz falakat és nagy tereket, mivel akár még a hálószobájában is lejátszhatnák az FA-cup döntőt, de a legnagyobb megnyugvást mégis a szép kis csocsóasztal látványa nyújtotta.

· 1 trackback

Newcastle összefoglaló

2011.01.23. 12:37 | Jamon Serrano | Szólj hozzá!

Toons előzetes

2011.01.22. 13:38 | Jamon Serrano | 4 komment

Nekem is egyszerűbb, ha a kölcsönös testvériesség égbekiáltó jeleként a másik oldal idevágó írását ajánlom mindenki szíves figyelmébe, kiegészítve néhány személyre szabott gondolattal.

A Szarkák esetében csak annyi kiegészítést tennék, hogy lehet Nolan sem tudja vállani a játékot, ami elég jó hír lenne, mivel a szintén kétséges Carroll-lal együtt ők vezetik a házi góllövőlistát. Csapatuk 35 góljából ők ketten rúgtak 21-et. Továbbá Carroll sem tudja egy esetleges mesterhármassal megduplázni az árát.

Nálunk Palacios és Benny is térdproblémákkal küszködik, így nem hiszem, hogy ma pályára lépnek. Bennyre úgyis ráfér a pihenő és vegre kiderül, hogyan pótólja őt Redknapp. Bale lép hátra és játszik a helyén Pienaar, esetleg Kranjcar? Vagy Bassong lesz bal hátvéd, aki megfordult már ezen a poszton (bár a spursben eddig csupán egyszer), estleg Gallas? Vagy Corluka kap esélyt a másik szélen? (Utóbbi megoldás egyszer már borzalmasra sikerült.)

A támadósorban mindenki egészséges, ám ott is kérdés, hogy a Charlton ellen bizonyító Defoe kerül a kezdőbe, vagy megint Crouch kap meglepetésre helyet.

Szerintem ez várható:

                  Gomes

 Hutton - Dawson - Gallas - Bale

Lennon - Jenas - Modric - Pienaar

                VdV

                        Defoe

Niko, Pav, King

2011.01.22. 12:40 | Jamon Serrano | Szólj hozzá!

Redknapp Forlan mellett saját játékosairól is ejtett néhány szót. Kezdte Kranjcarral, akinek helye Pienaar megszerzésével még inkább megingott, habár Harry bevallása szerint Pienaar a középpálya közepén és jobb oldalán vethető be, míg Kranjcar a bal oldalon szeret játszani, így nem feltétlenül vetélytársai egymásnak, de beszédes, hogy hozzátette: "Beszéltem Nikoval és megértem, hogy játszani szeretne és ha ajánlat érkezik érte, akkor elengedjük. Hacsak nem talál egy itteni klubot, akkor külfödre."

Az öreg továbbra is bízik benne, hogy Robbie Keane még januárban talál magának egy másik csapatot és eligazol, de pénteken már szóba került Pavlyuchenko neve is, mint lehetséges távozó. Az orosz ügynöke szeret össze-vissza beszélni, hallottunk tőle már mindent. A mostani állás szerint a Spurs ajánlott neki egy újabb szerződést, ám Pav végül mégsem írta azt alá, mondván: "Nem felelnek meg nekem a szerződés feltételei és olyan híreket hallottam, hogy Adebayor érkezik, majd később Carroll került képbe. Ha ezek a hírek igazak, nem szeretnék 4. vagy 5. számú csatár lenni és a padon ücsörögni." Az orosz csatárért az Everton, az Aston Villa és a Sunderland is érdeklődik. A liverpooliaknál szerintem nincs elég pénz, a Villa most ruházott be Darrent Bentbe, a Sunderland viszont egyre esélyesebbnek tűnik a megüresedett csatárposzttal és a frissen kapott valag pénzzel a zsebükben. Annyi csavar lehet még a dologban, hogy - új spurs-csatáros divatként - Keane után Pav is közölte, hogy szívesen maradna inkább Londonban és egy helyi klubhoz szerződne, mivel a gyerkőcét nem akarja kivenni a suliból. Az biztos, hogy a PL-ben szeretne maradni, ami azért furcsa mert még mindig alig beszél angolul. Ennek ellenére a csapatban nagyon kedvelik a srácot, mindenkivel elég jóban van, de ez a BL-helyezéshez sajnos kevés. Redknapp róla annyit mondott, hogy nem szeretne megválni tőle, de ha érdemi ajánlat fut be érte és ő menni akar, akkor nem fogja marasztalni.

Vén, csotrogány, leszázalékolt védőink soraiban is változásoknak nézünk elébe. Ledley King legutolsó sérülése azt eredményezheti, hogy kikerül a tavaszra benevezendő 25-ös keretből és helyét a felépült Woodgate veszi át. Nem rossz vészcsere, de azért King mindig baromi hasznos volt és mégis csak ő Ledley King. Úgy tűnik, nem sokszor látjuk már őt a Spurs mezben, de Woddyról is hittük már ezt párszor az utóbbi egy évben. Róla olyan pletyka jelent meg, hogy Wenger szemet vetett rá és szívesen erősítené védelmét vele egy hat hónapos kölcsönüzlet keretében. Ezt hírt a SkySports hozta le, akinek többynire adni lehet a véléményre. Woodgate 2009 novembere óta nem játszott, viszont a héten már kapott egy félidőt a tartalékok meccsén.

Harryt kirabolták

2011.01.22. 12:09 | Jamon Serrano | Szólj hozzá!

Csütörtök este Redknapp Madridban járt segítőjével, Kevin Bonddal az oldalán. A Vicente Calderon Stadion környékén alaposan kifosztották az öreget, jelentős pénzösszegtől szabadítva meg őt. Az útlevelét és a telefonját nem vitték el.

"A stadion körül sétálgattam, fantasztikus volt a hangulat. Kis bódékban árultak édességeket, vettem párat, majd azt vettem észre, hogy valaki húzogatja a kabátomat. Két fickó térdelt előttem, akik gatyámat rángatták. 'Mi a rossebet csinálnak ezek?' - kérdeztem magamban, eleinte azt hittem, hogy vakok. Félrelökdöstem őket, eközben viszont ők kiemelték a tárcámat. Összesen nagyjából hatan lehettek. Elvitték mindenemet, az összes pénzem, a hitelkártyáimat, mindent. Hihetetlen volt. Legyetek óvatosak, ha bármikor arra jártok."

Mivel Redknappet nem verte földhöz az összeg és talán holnap is jut még kenyérre, minket szurkolókat igazán az érdekel az esetből, hogy mit keresett ő valójában ott? Nos, a madridi Atletico-Real kupaderbi fényét emelte jelenlétével. Már a meccs alatt híre ment, hogy személyesen figyel meg bizonyos játékosokat, úgyhogy azonnal beindultak a kósza találgatások, hogy pontosan ki is lehet a kitüntető figyelem tárgya. Nagyon esélyes Lassana Diarra (aki nem lépett pályára), de Redknapp csak Forlan iránti érdeklődését erősítette meg. Elmondta, hogy a meccs előtti események miatt nem úgy sikerült az este, mint számította, hamarabb le is léptek a záró sípszónál, valamint hozzátette, hogy senkivel sem tárgyalt, vagy beszélt átigazolásokról, egyszerűen csak nézték a mérkőzést. Elárulta még, hogy Forlannak alább kell adnia heti 85000 fontos fizetéséből, ha esetleg áttenné a székhelyét Észak-Londonba.

Forlant már a nyári átigazolási időszakban is gyakran hírbehozták a Spursszel, akkor talán túlságosan is a Luis Fabiano-transzferre koncetrált a vezérkar. Utóbbi neve most is felmerült, de állítólag ő már a Juvéba megy, úgyhogy erről ennyit (én annyira nem bánom). Forlan igazolása is elég kétélű dolog. Már 31 éves, nincs már benne túl sok év és egyszer már "megbukott" a Premier Leagueben, pontosabban nem brillírozott még anno a Manchester United mezében. Diarra leigazolása viszont már sokkal jobban tetszene. Harry egyszer már dolgozott vele a Portsmouthnál, úgyhogy tudja, mire képes. Nála a mostanában elhallgatott szívbetegsége jelenthet némi rizikót, de ha a Madridnál bírja strapát, akkor nálunk sem lehet gond. Állítólag ha megszerezzük, Palacios azonnal kölcsönben landol valahol.

 

Manure összefoglaló

2011.01.17. 15:52 | Jamon Serrano | 1 komment


United előzetes

2011.01.16. 14:01 | Jamon Serrano | Szólj hozzá!

A hazai manure-drukkerek mindenféle, itthon olvasható, sport-témájú internetes oldalra odaejakuláltak, miszerint a Spurs nevetséges és esélye sem lesz ma. Nagyjából hasonló, de még talán ennyire nem is visszataszító melldöngetés folyt az Arsenal hazai szimpatinzánsai részéről, az eredmény pedig ismeretes. Szóval nem csak mi érdemelnék győzelmet, hanem sokkal inkább ők végre egy vereséget.

A fogadkozás folyik is mindkét oldalon, Sir Baconface úgy gondolja nem lesz gond, Harry bizakodik, hálistennek a Spurs-játékosok eltökéltek. A Beckham-faktorban én semmi előnyt nem látok, de valaki belevízionált motivációs és taktikai adalékokat, amiket ez a pár nap nyújtott a gárdának.

Piroskáéknál úgy tűnik nem sok hiányzó lesz. Egyedül Valencia sérült, mivel Rooney és Vidic is edzésbeállt már a héten. A United kezdőcsapatát mindig nehéz megjósolni, de én most egy védekező felállásra számítok, nagyjából olyan játékra és felállásra, amivel az Arsenalt folytották le sikerrel a középpályán, vagyis a Carrick-Fletcher-Anderson romboló trióval középen, Nanival és Parkkal a szélen és Rooneyval elől, akinek megint az lesz a feldata, hogy próbálja megtartnai a labdát, amíg a többiek felérnek. Sajnos ők is baromi jól és eredményesen kontráznak, ezért különösen veszélyes lehet, ha ők rúgják az első gólt.

Hátul Vidic kőfal, Ferdinand sajnos megint régi fényében tündököl (a tavalyi hátfájós szezonjában borzalmas volt), Van der Saar pedig szökőévente egyszer potyázik, amit nem hinném, hogy ma tenne meg. Evra nem rossz hátvéd, de híresen nem megy neki Lennon ellen és szerintem ez ma sem lesz másként.

Szeretem kiélezni az előzeteseket arra, hogy ki hogyan tudja majd Balet feltartani. Ez a feladat ma minden bizonnyal Rafaelre vár, aki sajnos eddig elég jól boldogult ezzel a feladattal. Fletcher biztosan gyakran fog neki segíteni, mivel Nani erre nem alkalmas. Egyedül a bírón múlik, mikor kapja meg a skót az első sárgáját. Többnyire sokkal, de sokkal később, mint kijárna neki. Szerintem a ligában neki néznek el a legtöbbet. Visszatérve Rafaelre, a fenti képen (ami a kis brazil passzait mutatja) láthatjuk, mennyire visszarendelte őt Ferguson az őszi meccsen. A támadótérfélen mindössze 4 passzt eresztett el, márpedig ő híres arról, hogy szereti támogatni a támadásokat. Nagyon gyors a srác, elég ahhoz, hogy Bale ne tudja olyan egyszerűen és könnyedén lefutni, mint ahogyan ezt másokkal tette. Ha pedig Rafael sebességéhez esetleg még ész is fog társulni és képes úgy helyezkedni, ahogyan mondjuk az Everton védőszárnya tette, akkor nehéz percek várnak walesi barátunkra. A legutóbbi old traffordi fellépésén nem is ment Balenek. Az ábrán látható, hogy 7 beadásából egyik sem talált csapattársat (pirossal a rontott passzokat jelezték), a passzainak mindössze 58%-a volt jó és több eladott labdája volt, mint bármelyik más csapat ellen a szezonban. A híres második félidei mesterhármasa óta különösen figyelnek rá, ezt mutatja kiválóan az alábbi ábra, amin Maicon és Neville támadótérfélen való aktivitásnak különbségét lehet látni. A két meccs között 3 nap telt el.

Szóval a kérdés az lesz mára, mennyit tanult Gareth az utóbbi fél évből, mennyire tud változtatni a játékán és többet mozogni a pálya közepe felé és nem ragad oda az oldalvonalhoz.

Annak ellenére, hogy ennyit foglalkoztam ismét Balelel, a legfontosabb láncszemnek Modricot tartom, aki egyébként a Charlton ellen játszotta 100. mérkőzését a Spursben és bizonyította, mennyivel másképp (és haloványabban) játszik a csapat vele, mint nélküle. Én bízom benne, hogy ma a United elveszíti a veretlneségét. Valószínűleg találnak majd gólt (ami a 100. lesz, amit a White Hart Lanen rúgnak), de talán ez sem jelent problémát.

Kaboul eltiltásának vége, ennek ellenére szerintem a Dawson-Gallas duó kezd majd.

A szerintem várható felállás:

                     Gomes

Hutton  -  Dawson  -  Gallas  -  Benny

Lennon   -  Jenas  -   Modric   -   Bale

             VDV

                        Defoe

Közérdekű közlemény

2011.01.16. 10:20 | Jamon Serrano | Szólj hozzá!

Olvasói kezdeményezésre a mai meccset közösen tekintjük meg a Zöld Kancsó nevű lokálban. Asztalt nem foglalok előre, mivel nem hiszem, hogy túl sokan leszünk, de aki csak tud, nézzen le, mert valószínűleg tömegével fognak rohangálni a manure-szurkolók.

Cím: Budapest XIV. ker., Örs vezér tere 1.


Nagyobb térképre váltás

Megközelíteni metróval a legegyszerűbb. Az állomásról ki, le az aluljáróba, ott az első folyosón balra (nem jobbra az Árkád felé), lépcsőn föl és már ott is van a sarkon lévő árkádos sztálnibarokk társasház tövében. A meccs ugye 17.10-kor kezdődik, én már 4-től ott leszek.

Napi betevő videó

2011.01.12. 16:10 | Jamon Serrano | 7 komment

Pofás kis gyűjtemény a 2010-es évről.

London szurkolói térképe

2011.01.11. 21:52 | Jamon Serrano | 2 komment

A térkép hitelessége ez éles szemű olvasóknál rögtön megkérdőjeleződik, hiszen elkövették a legnagyobb szentségtörést, amit ember csak el tud: Tottenham Hotspursként írták le a csapat nevét. A cikkben a térkép mellé rövid elemzés is járt, ami nem túl bonyolult konzekvenciákat vontak le a látottakból.  "Megdöbbentő", de a környéken lakók a helyi csapatoknak szurkolnak! Bár azért azt illik hozzátenni, hogy eme igen irigylésreméltó brit sajátosság annyiban bonyolódik, hogy a lokális héroszok mellett Albion sokat szenvedett népe gyakran választ magának egy nagyobb, sikeresebb, általában a Premier League első felében vitézkedő csapatot is. Bár e kisebb tudathasadást azért előttünk, magyarok előtt nem kell szégyelniük, lévén biztosan minden hazai Spurs-drukkernek van egy itthoni csapata is, akikért ha nem is rajong, de kicsit nagyobb érdeklődéssel figyel rá, mint a többire (ez nálam a Honvéd, csak hogy felfedjem magánéletem eme apró perverzióját, igaz még soha életemben nem voltam egy meccsükön sem).

A földabroszra visszatérve: a cikkben kiemelték, hogy az egyik legkönnyebben lehatárolható, legtisztább szurkolótábor a West Hamé, ők uralják Kelet-Londont, annyi apró szépséghibával, hogy a semmirekellő kalapácsosok központjának számító Barking and Dagenham városrész külön kiscsapattal bír, ami már eljutott a 3. osztályig, így ott is erősödik a fent említett kettős-szimpátia. Az talán egy kicsit furcsa, hogy ha ekkora területen népszerű a West Ham, akkor miért nem tudják megtölteni a stadionjukat, az pedig már ennek tükrében érdekes, hogyha még egy ekkora stadion sem töltenek meg, akkor miért akarnak Stradfordba költözni az Olimpia után.

A szerző szerint még ennél is homogénebb a Fulham-tábor szigete Nyugat-Londonban. Én azért ehhez is fűznék néhány keresetlen szót, mivel volt szerencsém másfél évig élni ezen a környéken (Fulham Broadway). A pályát övező Bishops Park körüli bájos kis lakónegyedet vitathatatlanul Fulham-szurkolók lakják, de ha átkelünk dél felé a Temzén, akkor hirtelen ismét pökhendi, "újdonsült" Chelsea-szimpatizánsok hordáiba botlunk. Mindenestre a Fulhamnek szurkolni jó dolog lehet, békés kis csapat, pofás kis stadionnal, aminek a közelébe menni is már időutazás, nem sok mindent változtattak rajta az utóbbi 100 évben és hogy közvetlenül a Temze partján van, az már külön élvezet. Ha valaki egyszer arratéved, mindenképp nézzen el oda.

(Alaposabb vizsgálat céljából nagyobb méretben itt vehető szemügyre.)

A Chelsea bázisa a legtehetősebb negyedekre terjed ki (lévén, hogy ott van a stadion is), de meglepően sok a szurkolójuk DNy-on és még ÉNY-on is, amire biztosan nagy hatással volt az utóbbi évtized sikeressége. Ha valaki megnézné a Stamford Bridgere kilátogató nézők számát mondjuk a '90-es évek elején, közepén, akkor megelpődne a standar félházas meccseken. Ma már persze bővíteni is kellett a lelátókat.

Az Arsenal azért van olyan nagy és jó csapat, hogy ilyen problémával nemigen kellett küszködnie. Az ágyúsok a szegényebb, északi városrészek kedvelt csapata. Költözésükről, szomszédságukról, a Spurs észak-londoni egyeduralmának megtöréséről később még lesz szó.

Végül rátérve a lényegre, a hatalmas és mindenek felett álló Spurs legkiválóbb népére, láthatjuk, hogy London legészakibb, külvárosi területét lakják, sok helyütt megosztva a West Ham és az Arsenal szimpatinzánsaival. Látható még az is, hogy bizony nem véletlen, hogy a Spurs-drukkerek nagyobb része vidékről és az alvóvárosokból jár be a meccsekre, mert ez a sötétkék terület nem adna elegendő bázist a csapatnak. Ahhoz viszont már túl nagy, hogy a stadionépítési tervek ellenére Stradfordba tegyék át a csapat székhelyét. A döntést a bizottság márciusra ígéri és nagyon remélem, hogy a West Ham lesz a befutó, mi pedig maradunk Tottenhamben. Egyébként sajnos nemrég alkalmaztak egy külön személyt, akinek az a feladata, hogy a költözést előkészítse és kommunikálja a sajtó és a szurkolók felé. Ez nem sejtet túl sok jót, de én még bizakodom.

A kisebb csapatokhoz csak annyit fűznék hozzá, hogy a Charlton bázisának nagy mérete engem meglepett, valamint ha minden jól megy, akkor a QPR és a Watford feljutásával jövőre 6 londoni csapat lehet a PL-ben, ami már nagyon rég óta nem fordult elő.

Micsoda veszteség!

2011.01.11. 21:41 | Jamon Serrano | Szólj hozzá!

Phil Neville mégsem jön. Hálistennek hamar kudarcba fulladt ez az ügy. Mint kiderült, valóban felmerült egy kósza ötletként az átigazolása, Levy és az Everton elnöke, Bill Kenwright beszélgettek róla a múlt heti mérkőzés előtt, de arra jutottak, hogy Neville marad és ezt a dolgot nem is háborgatják többet. Erről a Guardian számolt be (rájuk többnyire lehet számítani), akik megemlítették még azt is, hogy Pienaarral megálapodott a Spurs. A dél-afrikai keveselte a neki ajánlott 52 ezer fontos heti fizetést, annyit szeretett volna kapni, mint Arteta (75 ezret), amit nem tudtak neki biztosítani, így a Spurs 70 ezres ajánlata nyert. Az viszont még mindig kérdéses, hogy szerződése lejárta után, vagyis nyáron ingyen, vagy most, némi pénzösszegért érkezik. Szerintem nem kellene elkapkodni.

Képek a mai edzésről

2011.01.11. 15:26 | Jamon Serrano | Szólj hozzá!

Néhány tanulság levonására is ragadtatom magam: Beckham, mint egy jobb fajta vágóhídon, saját számot kapott, a 77-est (mivel mind a 7-es, mind a 23-as foglalt), ami talán azt sejteti, hogy mégis csak komolyabban számolnak vele, mint egy hónap közös edzés. O'hara újra edz, bár nagyon valószínű, hogy a West Hamben folytatja. Woody is továbbra is a többiekkel, Keane is ott van még. Aki pedig intravénás Beckham-túladagolást, illetve mozgóképet is szeretne kapni a mai edzésről, annik itt a videó.

Phil kicsoda???

2011.01.11. 12:17 | Jamon Serrano | Szólj hozzá!

Már korábban megfogadtam, hogy csak ritkán írok majd átigazolási pletykákról, de egyrészt a másik magyar oldalon sem hozták még le, másrészt ez a hír annyira borzasztó, hogy nem tudom megállni.

Jó ideje hallgatjuk a vezérkartól, hogy két-három játékos hiányzik ahhoz, hogy igazán ütőképes legyen a csapat. Elvileg ezt egy "világklasszis" csatár és egy erős középpályásban határozták meg. Persze tudom, hogy soha nem ígérnek egyik átigazolási időszak előtt sem semmit, ezért nem is lehet és szabad számonkérni Redknappéken bármit is, de hogy Phil Neville iránt érdeklődünk, az már mindennek a teteje. Miért nem hagyhatjuk, hogy 33 évesen szépen levezessen az Evertonban? Club captain, félig ikon, erre most 3 millió fontot ajánlanak érte? Harry újságírói kérdésre a szokásos sejtelmes választ adta: "Egy nagyszerű játékos, akitől Moyes nem nagyon szeretne megválni, nehéz ügy lenne megszerezni őt." Ez pedig sajnos azt jelenti, hogy tényleg meg akarják venni, mert minden egyéb (normális) esetben Redknapp kiröhogte, esetleg, elküldte volna az riportert.

Tudjuk, hogy Harry szarból is tud várat építeni, de mégis csak furcsa, hogy egy ilyen középszerű védő neve felmerülhet a csapat körül. Egyetlen magyarázat talán az lehet, hogy legyen Bennynek végre egy cseréje, de Neville inkább jobb hátvéd, ritkán pedig középpályás. Ez pedig annak a pletykának ad újabb alapot, miszerint Dalglish a kegyvesztett Johnson helyére tényleg Corlukát nézte ki magának, aki bár korábban nyilatkozta, hogy kivárja a sorát és türelmes, de lássuk be, nem sok esélyt kapott mostanában Hutton mögött. Szóval szerintem semmi szükség Nevillere, inkább tartsuk meg Corlukát (Hutton sem lesz mindig jó formában), mivel Lennonból ő tudja kihozni a legtöbbet és védekezésben is megbízhatóbb skót csapattársánál. Ha mindenképp venni szeretnének még egy jobb hátvédet, akkor legyen Onuoha a Sunderlandből, de Kyle Walker jó választásnak tűnik a jövőre nézve, így ez is teljesen felesleges (Naughton még titkolja, hogy mit tud valójában.)

Az öreg Neville persze jönne szívesen, utolsó esélye játszani a BL-ben. Közben születtek még elméletek arról is, hogy ez az egész egy nagyobb átigazolási csomag része a Spurs és az Everton között, miszerint jön Pienaar és Neville, oda pedig Keane költözik. Ennek jelentősen ellentmond a racionaltiás erős bástyája, valamint az a tény, hogy Keane kijelentette, hogy csak londoni klubhoz szeretne igazolni, mert tavalyi skót "kirándulása" során a család Londonban maradt és sokat ingázott, amit nem szeretne még egyszer. Egy szó, mint száz, megkérem a vezetést, felejtsék el Nevillet, zárják le végre a Beckham ügyet és foglalkozzanak olyan átigazolással, amire tényleg szükség van.

Rövid hír Huddlestoneról

2011.01.10. 22:18 | Jamon Serrano | Szólj hozzá!

Levették a lábáról a bokamerevítőt, már rendesen tud járni. Hollandiában járt a dokinál, aki megműtötte és minden rendben van, jó úton halad a felépülése. Még kb. 5 hét, mire visszatér.

A vasárnapi bíró pedig nem más, mint...

2011.01.10. 22:08 | Jamon Serrano | 2 komment

...Mike Dean. Remélem, ez már annak a jele, hogy végre eljött az idő, amikor Howard Webb nem hibázhat következmények nélkül. Persze azért ő is kapott meccset, a Sunderland-Newcastle tüzes kis derbit. Webb "mellőzésével" már van esélyünk akár a győzelemre is. Annak is örülök, hogy az FA nem merte még egyszer Clattenburgöt küldeni. A WHL népe darabokra szedte volna az old traffordi produkciója után.

Mialatt az edzőközpontban...

2011.01.10. 16:04 | Jamon Serrano | 1 komment

Bentley kölcsönben

2011.01.10. 15:41 | Jamon Serrano | Szólj hozzá!

A Sky Sports News lehozta, hogy a szélső épp orvosi vizsgálaton esik át a Birminghamnél. Márpedig ha ők ezt megírják, akkor az bizony úgy is van. Szerintem nyáron már nem fog visszatérni. Bár mi lesz, köszönjük David az eddigi munkát, az Arsenal elleni félpályás gólt, a Fulham elleni szabadrúgást (egyébként azóta sem lőttünk pontrúgásból közvetlenül gólt) és a 10 tonna zselét, amit az itt elöltött két és fél év alatt a fejedre kentél. 62 alkalommal lépett nálunk pályára, ezalatt 5(!) gólt szerzett és 11 asszisztot osztott ki. A legmélyebb nyomot a csapatban az érte kiadott összeg hagyta (19 millió font). Kicsit sajnálom, hogy semmi nem jött össze neki a Spursnél, elvégre kedvenc csapatárol van szó. Nem volt szerencséje, hogy Lennont kellett volna kiszorítani, de lehet a londoni éjszakából is kevesebbet kellett volna élvezni. Az "új David Beckhamet" úgy tűnik az igazira cseréljük. Elvileg a Newcastle érdeklődött iránta nagyon élénken, de David barátunk a szerződésében kitűzte, hogy minden meccsen pályára kell őt küldeni, ami valóban nevetséges és amit a newcastle-i vezérkar ki is röhögött, de a birminghamiak úgy tűnik, nem. A szerkeztőség sok szerencsét kíván neki, Zigic fejére biztosan szépen ívelgeti majd a labdákat.

Ki vagy te és mit írogatsz a tripperen?

2011.01.10. 09:18 | Jamon Serrano | 1 komment

Az Arsenal az utóbbi években híres volt világszínvonalú kapusairól. Ezúttal kiderült, nem csak hogy klasszis is szerepel közöttük, de még emberileg is kiváló és példamutató. A 20 éves, dallamos nevű Wojciech Szczesny, akit valószínűleg még a lengyel logopédusok is gyűlölnek, vette a bátorságot és a manapság oly' divatos twitteren kommentálta Berbatov (a bíró által 11.0-ra értékelt) talajgyakorlatát. Babel esetében ez vicces volt és az FA-n kívül mindenkinek tetszett is, Wojciech viszont született diplomataként egyszerre két szurkolótábornak szólt be ezzel az egyetlen mondattal:

"Gondolom, ezért játszott Berbatov a Spursben..."

Miután Walcott bevallotta a sajtónak, hogy feldobta magát a Leeds ellen, hogy a bíró befújjon egy büntetőt (hálistennek les volt), ez elég nagy öngól. Fiatal barátunk ezzel belőlem is kihozza legszofisztikáltabb és minden etikettet nélkülöző énemet, mi mást is mondhatnék: A jó kurva anyádat, te lengyel senkiházi!

Charlton összefoglaló

2011.01.10. 08:38 | Jamon Serrano | Szólj hozzá!

A rádiós közvetítés és egyéb beszámolók szerint is a Spursben az első tétmeccsét játszó Townsend és a csereként a meccset és a középpályát felborító Modric volt a mérkőzés két kulcsfigurája. A "Hamilton-hasonmás" Townsend állítólag zseniálisan futotta be a jobb oldalt, eloszlatva minden kételyt afelől, hogy Bentley egy percig is hiányozna a csapatnak. Harry a meccs utáni interjúban viccellődött is vele, hogy a ManUtd ellen be is teszi a kezdőbe. Hálistennek az ITV is vele foglalkozott a rövid elemzésnél. Remélem, hosszú idő után végre lesz egy jó, saját nevelésű játékosunk, aki nem kallódik el a kölcsönadások tengerében. Feliratra továbbra sincs időm...


Ja igen, Beckham. Tegnap délután lefújták az igazolását, este viszont megint életet leheltek az ügybe. Mint kiderült, mégsem a biztosításával van a gond, hanem a túl magas fizetésével, amit a Galaxy teljes mértékben át akar ruházni (azt hiszem 130.000 font hetente, de ez nem biztos), Levy pedig nagyon helyesen nem hagyja magát.

Fulham idegenben a kupában

2011.01.09. 16:53 | Jamon Serrano | Szólj hozzá!

Nem a legkönnyebb ellenfelet kaptuk az FA-cup negyedik körére. Korábban szokássá a 4. fordulóban idegenbeli fellépésünk az Old Traffordon, úgyhogy ez ahhoz képest még jobb is. A négy élvonalbeli párosítás közül az Everton-Chelsea mellett a miénk a legszorosabb. Remélem, a Ledds valahogyan megveri az Arsenalt, mert a Huddersfield nem jelent majd nekik gondot. A mérkőzést január 29-én, vagy 30-án fogják lejátszani.

A párosítások:

Torquay - Crawley/Derby
Watford - Brighton
Bolton - Wigan
Arsenal/Leeds - Huddersfield
Fulham - Tottenham
Everton - Chelsea/Ipswich
Southampton - Man United
Swansea - Leyton Orient
Burnley - Burton Albion
Birmingham - Coventry
Doncaster/Wolves - Stoke/Cardiff
Notts County - Leicester/Man City
Stevenage - Reading
Aston Villa - Blackburn
West Ham - Nottingham Forest
Sheffield Wednesday - Wycombe/Hereford

Charlton

2011.01.09. 13:18 | Jamon Serrano | 5 komment

Átmenetileg megtöröm a tartósnak ígérkező csendet. Teszem ezt azért, hogy belinkeljem az egyetlen mai lehetőségnek tűnő forrást, amin a meccset követni lehet majd. Tv-s közvetítésről nem is álmodhatunk sajnos, úgyhogy marad a BBC London rádiós kommentárja, ami néha talán izgalmasabb is, mint elzsibbadni a látottaktól a tv előtt.

Amiatt talán sajnálhatjuk a tv hiányát, hogy nem láthatjuk játszani a ritkán szerephez jutó embereket. Akik biztosan kezdenek: Corluka, Sandro és Kranjcar, az eltiltásából visszatérő Defoe és az "új" (már októberben megszerzett) Khumalo. Bale sérülése nem súlyos, csak pihen kicsit. Benny is pihenőt kap, rá is fér. Kérdés, ki fog játszani a helyén. Szerintem Bassong, aki ballábas és a Newcastleben is gyakran előfordult ezen a poszton, nem beszélve arról, hogy megérdemli ő is végre a lehetőséget, nem nagyon hibázott eddig, mikor megkapta.

Közben Beckham igazolása dugába dőlt a biztosítási pénzek miatt, amit a Galaxy kért volna (tanulva tavalyi hibájukból, amikor a szélső Achillese szétszakadt a Milannál), így annyi maradt, hogy David február 10-ig a csapattal edz. Most mi lesz Bentleyvel és birminghami kölcsönadásával? Ezt én sem tudom. Meg azt sem, hogy mire volt jó ez a szarkavarás.

A kezdőcsapat:

                    Cudicini

  Corluka - Dawson - Bassong - Benny

Townsend - Palacios - Sandro - Kranjcar

               Defoe    -    Pav

 

Cserék: Pletikosa, Hutton, Jenas, Lennon, Modric, van der Vaart

Ezek szerint Khumalo még vár egy kicsit a sorára, a középpálya nem lesz túl kreatív, Kranjcarra vár a szervezés, úgyhogy jobban kell játszania, mint az Everton ellen (annál csak jobban lehet). Gio pályafutásának is vége a Spursnél, ha még a padon sem ül, pedig én mindig bíztam benne, hogy egyszer majd berobban a csapatba.

 

A meccs után közvetlenül sorsolják is az FA-cup 4. fordulóját, amit viszont már nyomonkövethettek a neten az angol szövetség hivatalos honlapján.

Nem akarom elkiabálni a továbbjutást, de a csapat a 29-es számot kapta.

A többiek pedig:

1 Burnley
2 Coventry City
3 Sheffield Wednesday
4 Fulham
5 Doncaster Rovers or Wolverhampton Wanderers
6 Brighton & Hove Albion
7 Huddersfield Town
8 Crawley Town or Derby County
9 West Ham United
10 Reading
11 Arsenal or Leeds United
12 Aston Villa
13 Leicester City or Manchester City
14 Bolton Wanderers
15 Blackburn Rovers
16 Swansea City
17 Wycombe Wanderers or Hereford United
18 Stevenage
19 Burton Albion
20 Birmingham City
21 Southampton
22 Watford
23 Chelsea or Ipswich Town
24 Notts County
25 Everton
26 Manchester United or Liverpool
27 Wigan Athletic
28 Stoke City or Cardiff City
29 Tottenham Hotspur or Charlton Athletic
30 Nottingham Forest
31 Leyton Orient
32 Torquay United

Toons összefoglaló

2010.12.27. 20:59 | Jamon Serrano | 1 komment

A BBC gyomrát kicsit megfeküdte a karácsonyi focidömping, ezért úgy döntöttek, hogy pont a hétfői MOTD-t spórolják le és a tegnapi összefoglalóban is mindössze 3 és fél perc jutott a Spursnek.

Defoe eltiltása

2010.12.27. 20:17 | Jamon Serrano | 1 komment

Martin Atkinson élete egyik legrosszabb meccsén van túl, aminek egyik következménye a sok közül Defoe piros lapja. A szabálykönyv szerint nagyon nem lehet vitatkozni, de meccsenként kb. 30 ilyen eset történik manapság bármelyik bajnokságban. Ha pedagógiai szándékkal küldték most le a csatárt, akkor nem értem, hogy miért nem beszél erről utólag az FA. Valóban nem szép dolog, hogy ma már mindenki úgy ugrik föl fejelni, hogy közben elereszt egy parasztlengőt, de szerintem ez akkor is rossz döntés volt. Az eset után rögtön Huszti hasonló előzmény után kapott pirosa jutott eszembe, amit a horvátok ellen gyűjtött be. Az is hasonlóan idegesített. Az FA bizottsága meglepően gyorsan összeült és máris meghozták a döntést, miszerint Defoet a következő három mérkőzésről elmeszelik, vagyis nem léphet majd pályára holnap a Newcastle, majd a Fulham és az Everton ellen. Ez így már különösen dühítő. Harry nem kíván fellebbezéssel élni.

Villa összefoglaló

2010.12.27. 12:02 | Jamon Serrano | Szólj hozzá!

Tények: vizsgaidőszak van, felirat nincs, Pires egy pöcs, a Spurs az egyik legjobban kontrázó csapat ezen a planétán, Palacios ismét régi fényében tündököl, a brit játékvezetés elképesztően gyenge napjait éli, a Schilddrüseunterfunktion pedig pajzsmirigy-elégtelenséget jelent.

Karácsonyi buli

2010.12.21. 01:04 | Jamon Serrano | 1 komment

 

Angliában nagy hagyományai vannak a céges karácsonyi buliknak. A londoni éttermekben és bárokban már november végétől kezdődnek az erőltetetten induló, majd féktelen ivásba torkolló, cracker-pukkantgató, konfettiesős bulik, napszakra való tekintet nélkül. A Spurst nem nevezhetjük tipikus cégnek, közönséges alkalmazottakkal, de mégiscsak hat rájuk a közeg. Tavaly Harry tilalma ellenére Keane szervezett egy görbe estét a csapatnak Írországban, egy különgéppel repült a csapat Dublinba, nem is maradt sokáig titokban a dolog. Akkor minden résztvevő 20 000 fontos büntetést fizetett (a jótékonysági alapba). Redknapp súlyos balesete óta nem túl toleráns az alkohol iránt. Az 1990-es focivb ideje alatt Olaszországban elnszevedett balesetből ugyan felépült, de egyik legjobb barátja, Brian Tiler és még négy másik utas a helyszínen meghalt. Egyébként Harry a szerencsétlenségben nem csak barátait, de még a szaglását is elveszítette egy életre.

Ennek tükrében nem csoda, hogy idén újra leszögezte, nem szeretné, ha a srácok csoportosan tartanának egy karácsonyi bulit, főleg a most rájuk váró nagy hajtás miatt. Múlt hét közepén King, mint club-captain és még néhány játékos mégis megkérték az öreget, hogy tarthassanak egyet (Pav 29. születésnapját is megünnepelve), amire Harry rábólintott, azzal a feltétellel, hogy senki nem lesz vállalhatatlanul részeg.

Nos, úgy tűnik, mindenki jófiú volt, kivéve a mi sokat látott (és ivott) Ledleynket, aki láthatóan most sem állt meg egy korsónál. Becsületére legyen mondva, hogy hozták már ki sokkal rosszabb állapotban is bárokból, verekedett már össze biztonsági őrökkel, úgyhogy most még teljesen konszolidált volt és ezúttal a sajtónak is dolgoznia kellett kicsit azon, hogy részegnek állítsák be. Ennek ellenére Harry leül majd beszélgetni vele, bár utólag védte Kinget, hogy biztosan csak fáradt volt kicsit, azért ragadtak le a szemei. A DailyMail persze rögtön lecsapott a sztorira, próbáltak kisebb botrányt faragni a dologból, de az egésznek csak az lett az eredménye, hogy készítettek néhány fotót, amit most berakhatok ide. Megfigyelhetjük a játékosok különböző ízlését tükröző ruhákat és mindenki figyelmébe ajánlom Huddlestone pofás bokamerevítőjét, amit műtétje után kapott. Amúgy nekem furcsa, hogy reggel fél négykor is ilyen frissen és üdén hagyták el a játékosok a helyszínt.