COYS

A Tottenham Hotspur csapattal kapcsolatos hírek, események. A játékosok szexuális szokásaitól az elnök új bentleyének újrafényezéséig minden.

Friss topikok

  • Egon bá: Jamon! Akkor ma este Örs??? Mert az nekünk jó! (2011.03.09. 09:24) Defoe háza eladó
  • Jamon Serrano: Szerintem Defoe jól mozgott, de megint nem használta az eszét a kapura lövésnél, csak egy kurva na... (2011.01.23. 16:12) Toons előzetes
  • Anderton: Csak érdekességképpen, amikor még volt időm honlapot szerkeszteni... tottenham.freeweb.hu/wallpap... (2011.01.17. 19:04) Manure összefoglaló
  • Anderton: Szevasztok! Egonnal most beszéltem, sajna családi elfoglaltság miatt nem tud jelen lenni, de telef... (2011.01.15. 11:24) Napi betevő videó
  • Jamon Serrano: @fishman: Köszönöm az elismerést. Négyszer (+1) volt szerencsém kijutni meccsre a WHL-en: Liverpoo... (2011.01.12. 16:51) London szurkolói térképe

United előzetes

2011.01.16. 14:01 | Jamon Serrano | Szólj hozzá!

A hazai manure-drukkerek mindenféle, itthon olvasható, sport-témájú internetes oldalra odaejakuláltak, miszerint a Spurs nevetséges és esélye sem lesz ma. Nagyjából hasonló, de még talán ennyire nem is visszataszító melldöngetés folyt az Arsenal hazai szimpatinzánsai részéről, az eredmény pedig ismeretes. Szóval nem csak mi érdemelnék győzelmet, hanem sokkal inkább ők végre egy vereséget.

A fogadkozás folyik is mindkét oldalon, Sir Baconface úgy gondolja nem lesz gond, Harry bizakodik, hálistennek a Spurs-játékosok eltökéltek. A Beckham-faktorban én semmi előnyt nem látok, de valaki belevízionált motivációs és taktikai adalékokat, amiket ez a pár nap nyújtott a gárdának.

Piroskáéknál úgy tűnik nem sok hiányzó lesz. Egyedül Valencia sérült, mivel Rooney és Vidic is edzésbeállt már a héten. A United kezdőcsapatát mindig nehéz megjósolni, de én most egy védekező felállásra számítok, nagyjából olyan játékra és felállásra, amivel az Arsenalt folytották le sikerrel a középpályán, vagyis a Carrick-Fletcher-Anderson romboló trióval középen, Nanival és Parkkal a szélen és Rooneyval elől, akinek megint az lesz a feldata, hogy próbálja megtartnai a labdát, amíg a többiek felérnek. Sajnos ők is baromi jól és eredményesen kontráznak, ezért különösen veszélyes lehet, ha ők rúgják az első gólt.

Hátul Vidic kőfal, Ferdinand sajnos megint régi fényében tündököl (a tavalyi hátfájós szezonjában borzalmas volt), Van der Saar pedig szökőévente egyszer potyázik, amit nem hinném, hogy ma tenne meg. Evra nem rossz hátvéd, de híresen nem megy neki Lennon ellen és szerintem ez ma sem lesz másként.

Szeretem kiélezni az előzeteseket arra, hogy ki hogyan tudja majd Balet feltartani. Ez a feladat ma minden bizonnyal Rafaelre vár, aki sajnos eddig elég jól boldogult ezzel a feladattal. Fletcher biztosan gyakran fog neki segíteni, mivel Nani erre nem alkalmas. Egyedül a bírón múlik, mikor kapja meg a skót az első sárgáját. Többnyire sokkal, de sokkal később, mint kijárna neki. Szerintem a ligában neki néznek el a legtöbbet. Visszatérve Rafaelre, a fenti képen (ami a kis brazil passzait mutatja) láthatjuk, mennyire visszarendelte őt Ferguson az őszi meccsen. A támadótérfélen mindössze 4 passzt eresztett el, márpedig ő híres arról, hogy szereti támogatni a támadásokat. Nagyon gyors a srác, elég ahhoz, hogy Bale ne tudja olyan egyszerűen és könnyedén lefutni, mint ahogyan ezt másokkal tette. Ha pedig Rafael sebességéhez esetleg még ész is fog társulni és képes úgy helyezkedni, ahogyan mondjuk az Everton védőszárnya tette, akkor nehéz percek várnak walesi barátunkra. A legutóbbi old traffordi fellépésén nem is ment Balenek. Az ábrán látható, hogy 7 beadásából egyik sem talált csapattársat (pirossal a rontott passzokat jelezték), a passzainak mindössze 58%-a volt jó és több eladott labdája volt, mint bármelyik más csapat ellen a szezonban. A híres második félidei mesterhármasa óta különösen figyelnek rá, ezt mutatja kiválóan az alábbi ábra, amin Maicon és Neville támadótérfélen való aktivitásnak különbségét lehet látni. A két meccs között 3 nap telt el.

Szóval a kérdés az lesz mára, mennyit tanult Gareth az utóbbi fél évből, mennyire tud változtatni a játékán és többet mozogni a pálya közepe felé és nem ragad oda az oldalvonalhoz.

Annak ellenére, hogy ennyit foglalkoztam ismét Balelel, a legfontosabb láncszemnek Modricot tartom, aki egyébként a Charlton ellen játszotta 100. mérkőzését a Spursben és bizonyította, mennyivel másképp (és haloványabban) játszik a csapat vele, mint nélküle. Én bízom benne, hogy ma a United elveszíti a veretlneségét. Valószínűleg találnak majd gólt (ami a 100. lesz, amit a White Hart Lanen rúgnak), de talán ez sem jelent problémát.

Kaboul eltiltásának vége, ennek ellenére szerintem a Dawson-Gallas duó kezd majd.

A szerintem várható felállás:

                     Gomes

Hutton  -  Dawson  -  Gallas  -  Benny

Lennon   -  Jenas  -   Modric   -   Bale

             VDV

                        Defoe

A bejegyzés trackback címe:

https://hotspur.blog.hu/api/trackback/id/tr312587741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása