COYS

A Tottenham Hotspur csapattal kapcsolatos hírek, események. A játékosok szexuális szokásaitól az elnök új bentleyének újrafényezéséig minden.

Friss topikok

  • Egon bá: Jamon! Akkor ma este Örs??? Mert az nekünk jó! (2011.03.09. 09:24) Defoe háza eladó
  • Jamon Serrano: Szerintem Defoe jól mozgott, de megint nem használta az eszét a kapura lövésnél, csak egy kurva na... (2011.01.23. 16:12) Toons előzetes
  • Anderton: Csak érdekességképpen, amikor még volt időm honlapot szerkeszteni... tottenham.freeweb.hu/wallpap... (2011.01.17. 19:04) Manure összefoglaló
  • Anderton: Szevasztok! Egonnal most beszéltem, sajna családi elfoglaltság miatt nem tud jelen lenni, de telef... (2011.01.15. 11:24) Napi betevő videó
  • Jamon Serrano: @fishman: Köszönöm az elismerést. Négyszer (+1) volt szerencsém kijutni meccsre a WHL-en: Liverpoo... (2011.01.12. 16:51) London szurkolói térképe

Párosítások holnapra

2010.11.19. 13:43 | Jamon Serrano | 5 komment

Bal oldali védelem: Benny vagy Walcottal, vagy Rosickyvel fog szembekerülni. Előbbi gyors, de Assou-Ekotto sem lassú, talán kevesebb gondot okoz, mint a Walcottnál jóval több ésszel megáldott és okos passzokra is képes cseh szépség. Szerintem ezen a poszton nem lesz túl sok gond.

Belső védelem: Gallas teljesítménye döntő lesz, hogyan hat rá a közeg. Ha felspanolja és a maximumot hozza ki belőle, akkor miénk a meccs, de ha nem... Van Persie felépült, de valószínűleg Chamakh fog kezdeni. Fejjátékban nehéz megverni a srácot, de én inkább mégis attól tartok, hogy könnyen lefordulhat Kaboulról. Ha Younes végig tud összpontosítani és nem követ el megint ostoba hibákat, akkor nagy lesz az öröm, mert az adottságai megvannak, de lássuk be, szinte kizárt, hogy ne kapjunk gólt holnap. Szerencsére a gúnároknál nincs egy Kevin Davies típusú játékos, aki 20 méterre a kaputól két emberrel a nyakán is képes fejjel osztogatni a felívelt labdákat, mert ez például a Bolton ellen nagyon gyenge pontunk volt.

Jobb oldali védelem: Hutton viszonylag jó a támadások segítésében (bár a beadásai elég pontatlanok és esetlegesek), viszont védekezésben vannak hiányosságai. A sebességével nincs gond, inkább a helyezkedésével és azzal, hogy sokszor elől ragad, teret hagyva a kontráknak maga mögött. Arshavin nem egy sokoldalú játékos, tud futni, futni és futni is tud, de sajnos ez lehet, hogy pont elég lesz. Ráadásul Lennon sem nagyon tud besegíteni hátul. Ez a legsebezhetőbb pontunk. Áprilisban, mikor megvertük az Arsenalt otthon, egy jól védekező Kaboul játszott a szélen (igaz középen is Dawson és King volt), de nem hinném, hogy Bassongot pont most hozná be ennyi padoztatás után.

Bal oldali támadás: Bale. Ennyi. Valószínűleg ők is rákényszerülnek, hogy lekettőzzék. Sem Walcott, sem Rosicky nem alkalmas rá, hogy besegítsen Sagnanak, így minden bizonnyal Song fog kihúzódni jobbra. Esetleg Diaby kezd a két említett fickó helyett, de nem hiszem, hogy otthon ennyire védekeznének. Sagna nagyon jó védő, de szerintem nem sikerül úgy védekeznie Bale-en, mint Onuohanak sikerült a Sunderlandben.

Középpálya: Huddlestone bokaműtétje miatt még három hónapig nem játszik (ez a megszokott spurs-időszámításban min. 5 hónap), így Jenas feladata lesz a védekezés, mivel Sandro még nem tudta felvenni a ritmust, Palacios pedig elfelejtette, hogyan sikerült olyan zseniálisan játszania tavaly. Jenas talán néha bemutat egy-két fejvesztett rohanást keresztül az egész pályán, de szerintem ismét alibifocit fog produkálni, ahogy a kezdőkörben széttárja a karját, majd hátrapasszol Gallasnak. Sajnos kevés ahhoz, hogy Fabregast kikapcsolja (kevés embernek sikerülne ez ezen a bolygón), de bízzunk abban, hogy hagyományosan jól játszik az Arsenal ellen és a spanyol sincs kirobbanó formában.

Modric nagyon fontos lesz ezen a meccsen. Ha Song tényleg kihúzódik Balere, akkor sokkal nagyobb területe marad alkotni és átcipelni a labdát a támadóharmadba, ahol már csak egy zseniális passz kell a gólhoz.

Huddlestone hiánya pont emiatt lesz égető, hiányozni fognak azok az 50 méteres pontos passzok, amivel a Balere védekező Asrenal bal oldalára helyezi át a támadást.

Jobb oldali támadás: Lennon harcra kész, egész héten edzett, úgyhogy kezdeni fog. Ha Bale tényleg le tudja kötni a védelmet, akkor több tere lehet Azzanak. Arshavin védekezésben itt is zéró, úgyhogy Clichyt kell megvernie, ami nem mindig fog sikerülni, de 1-1-ben Lennon még fromán kívül is elképesztő. Amik a korábbi meccseken borzolták a szurkolók idegeit, azok az elkapkodott, korai beadások voltak. Ez igaz mindkét szélre. Lehet bízni abban, hogy Crouch fejét megtalálják ezek a labdák, de egyrészt nem biztos hogy kezd, másrészt, ha már ilyen szélsőink vannak, akkor igenis próbáljunk meg a védők mögé kerülni, mert így sokkal jobban meg lehet bontani a védelmet.

Csatárok: Defoe is felépült és Harry biztosan nevezni fogja. Hogy rögtön kezdőnek, az kétséges. Nem hinném, hogy ki meri hagyni Crouchot. Szerintem a szokásos "taktikával" kezdünk: szélről labda be, Crouch lefejeli, Van der Vaart gól. De ez elég kiszámítható, ráadásul a bírok be vannak oltva az ellen, hogy Crouch javára fújjanak bármit is, mikor faltolják a levegőben. Sem Squillacit (aki épp eltiltását töltené, ha az Everton ellen megkapja jogos piroslapját), sem Koscielnyt nem tartom elég jó védőnek ahhoz, hogy ők is megússzák gól nélkül. Van der Vaartnak kötelöző a gólszerzés, akár átlövésből, akár pontrúgásból, nekem mindegy. Hogy Defoe hogyan fog játszani, az talány. Mindenesetre kipihent lesz és éhes a focira, úgyhogy benne is bízhatunk. Továbbá ha pályára küldi az öreg, talán felhagyunk a Crouch fejére ivelgetős játékkal is.

Mint látható, én egy 4-5-1-es felállással számolok, habár sokan mondták, hogy a BL-ben ez működik, de a PL-ben maradni kellene a tavaly jól bevált 4-4-2-nél. Nos, VdV érkezésével nehéz a 4-4-2-nél maradni, mert az egyetlen lehetőség, hogy Lennon helyén (bár sokkal szabadabban) játszik, de ember legyen a talpán, aki most kihagyná a kezdőből. A Blackburn ellen nem volt rossz a két csatár, két célpont a beívelésekre, de VdV még kevésbé védekezik, mint Lennon, Hutton végképp magára maradna a jobbszélen, ezt pedig az Arsenal jobban büntetné, mint ők tették. Egyetlen emberről nem írtam semmit, ő pedig Nasri. Én tőle tartok a leginkább, baljós érzéseim vannak, nem is írok róla többet.

Ha valaki az elhangzottaktól bármit is eltérően gondol, ne legyen rest közölni egy kommentben.

A bejegyzés trackback címe:

https://hotspur.blog.hu/api/trackback/id/tr972459297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anderton 2010.11.19. 18:14:48

Kedves Jamon Serrano!

Nagyon örülök, hogy újra blogolsz, és remélem most nem adod fel olyan hamar, mint a múltkor!

A mostani meccsel kapcsolatban nincsenek rózsás reményeim. 93 májusa óta nem nyertünk ellenük idegenben. Nincs középső védelmünk és nincs jobb hátvédunk sem (Hutton-t nem tekintem Spurs szintű játékosnak). Ez már magában felér egy vereséggel... Ehhez hozzávesszük még Huddlestone elvesztését is.. Háááát, nincs jó hírem! Tippmixen is megfogadtam a zakót, de én lennék a legboldogabb ember, ha elbuknám a lóvét!

Anderton 2010.11.19. 18:16:19

Abban még reménykedem, hogy King valamilyen formában meggyógyul és ott lesz középen...

flafla 2010.11.19. 18:57:47

Sziasztok!

Andertonhoz csatlakozva, először én is hálámmal kezdem, az idődért, a fáradtságodért, a kedvedért, ami a folytatásra ösztönzött!

Fantasztikus amit csinálsz, borzasztóan hiányzottak az általad "közvetített" hírek. Végtelen lustaságom miatt, nem "támogattam" a blogod működését, de ezen változtatok, bízva abban, hogy növeli a kitartásod!

Lényeg, a lényeg: Köszi!

Andertontól távolodva, bízakodó vagyok a meccs előtt (mint mindig). Nyerünk és kész!

Jamon Serrano 2010.11.19. 18:57:51

@Anderton: Sajnos a hivatalos oldal szerint King biztosan nem játszik.
Egyébként köszönöm a fogadtatást, de nem ígérek semmit. Legfeljebb annyit, hogy ezúttal szólok, ha mégsem folytatom:)

SunyiMad 2010.11.20. 08:19:42

Az, hogy 93 óta nem nyertünk a mi javunkra szól. Minél hosszabb egy sorozat, annál nagyobb az esélye, hogy megszakad. Olyan mintha feldobsz egy érmét, és mindig fej lesz. Bár minden dobásnál 50-50 az esély, minden új dobással még is a fej esélye csökken. Mert mennyi esélye van, hogy ugyanaz jöjjön ki 20x-30x egymásután?
Én bízok a mai meccsben. Most nem volt BL se hét közben, bár voltak válogatott meccsek, azért az nem ugyanaz.
1-2 vagy 1-3-as győzelmet tippelek magunknak (Fő az optimizmus). Abban én is biztos vagyok, hogy kapunk gólt. Szinte elkerülhetetlen. De egy jó támadással túl lőhetjük őket.
süti beállítások módosítása