COYS

A Tottenham Hotspur csapattal kapcsolatos hírek, események. A játékosok szexuális szokásaitól az elnök új bentleyének újrafényezéséig minden.

Friss topikok

  • Egon bá: Jamon! Akkor ma este Örs??? Mert az nekünk jó! (2011.03.09. 09:24) Defoe háza eladó
  • Jamon Serrano: Szerintem Defoe jól mozgott, de megint nem használta az eszét a kapura lövésnél, csak egy kurva na... (2011.01.23. 16:12) Toons előzetes
  • Anderton: Csak érdekességképpen, amikor még volt időm honlapot szerkeszteni... tottenham.freeweb.hu/wallpap... (2011.01.17. 19:04) Manure összefoglaló
  • Anderton: Szevasztok! Egonnal most beszéltem, sajna családi elfoglaltság miatt nem tud jelen lenni, de telef... (2011.01.15. 11:24) Napi betevő videó
  • Jamon Serrano: @fishman: Köszönöm az elismerést. Négyszer (+1) volt szerencsém kijutni meccsre a WHL-en: Liverpoo... (2011.01.12. 16:51) London szurkolói térképe

A Brit Atlétikai Szövetség háborog

2010.11.19. 09:22 | Jamon Serrano | Szólj hozzá!

Mint ismeretes, a Spurs vezetősége a pályázat lejárta előtt nem sokkal benyújtotta a kérelmét a még épülő Londoni Olimpiai Stadion "esemény utáni" használatára. A lépés nem csak a szurkolókat (köztük engem) lepte meg, hanem a West Hamet is, akik egyedüli pályázónak hitték magukat. Daniel Levy elmondta, hogy pusztán biztonsági okokból döntöttek így, ha bármi gond adódna az "új" White Hart Lane építési engedélyei körül.

A tulajdonlás pontos viszonyai úgy festenének, hogy az amerikai sport- és szórakosztató-óriás AEG birtokába kerülne a létesítmény és tőlük bérelné a Spurs bizonyos ideig. Az AEG már Sidney és Peking után is átvette épületek használati jogát, továbbá övék az O2 Arena, a STAPLES Center, a Los Angeles Kings hokicsapat, négy gárda az MSL-ben (amerikai labdarúgás), a Los Angeles Lakers NBA és Sparks WNBA kosárcsapatok, szóval nem kispályások.

A legelső tervek úgy szóltak, hogy a 80 ezres stadiont 25 ezressé alakítják át. Ezután jelentkezett be nagy médiafelhajtással a West Ham, akik 60 ezres férőhelyet akarnak, majd végül jött az AEG a Spurs oldalán, akik meghagynák 80 ezresnek. Viszont a probléma, amit most Ed Warner nehezményez, hogy a Spurs költözése esetén a futópályát felszámolnák, Wembley-stílusú, kizárólag futballra alkalmas stadiont alakítanának ki, márpedig ez előzetes, 2005-ös egyeztetések szerint ígéret született arról, hogy a létesítmény továbbra is alkalmas lesz atlétikai világesemények kiszolgálására. Ezt a West Ham garantálná. Egyébként az angolok ígéretet tettek a Nemzetközi Atlétikai Szövetség és az Olimpiai Bizottság felé is.

Én személy szerint megértem Warner aggodlamát, mivel Londonnak valóban szüksége van egy ilyen hiánypotló atlétikai pályára, főleg, ha már egyszer ennek megfelelően építik meg. Bízom benne, hogy az önkormányzat nem szarozik tovább az új, gyönyörű Spurs-stadion építési jogaival, a csapat maradhat Tottenhamben, már csak azért is, mert hülyén hangzana a Stratford Hotspur. Továbbá nagy a rizikó egy stadion bérlésében, milyen határidővel kötnek szerződést, hogyan alakul a világgazdasági helyzet, a tradíciókról nem is beszélve. A West Ham meg játszon csak egy futópályás stadionban, amit félig sem tud megtölteni West Ham Olympics néven.

A bejegyzés trackback címe:

https://hotspur.blog.hu/api/trackback/id/tr582458779

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása